Evlilik sorunları psikologların çözüm bulmaya çalıştıkları en yaygın sorunlardır. Evlilik ne kadar uyumlu ve istekli görünseler de birbirinden tamamen farklı iki insanin paylaşmaya başladığı hayat dönemidir. Eş olarak birlikte olma, bir araya gelme davranışına “ evlenme” ve kurulan bu ilişkiye de, “evlilik” adı verilir. Evlilik, doğada nadir birlikte yaşam örnekleri görülse bile içinde yaşanılan kurumsal kimliği doğal olarak bulunmayan, insanın kurduğu 4000 yıllık yeni bir toplumsal ve bir kültür kurumudur.
İnsan hayatındaki tüm değişimler gerginliğe ve kaygıya neden olmakta olduğu hemen herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Pek çok anlamda sosyokültürel yaşantı olarak birbirinden farklı iki kişinin ayni evi ayni zaman ve mekanı paylaşmaya başlamaları oldukça marjinal bir değişimdir.
Eğer görücü usulü evleniyor bir de eşinizi evlilik öncesinde tam olarak tanımıyorsanız bunun olası sonraki etkilerini bir düşünün. Kadın ve erkeğin birbirleriyle flört ettikleri ya da birbirlerini elde etmeye çalıştıkları dönemde birbirlerine en güzel ve en olumlu yönlerini gösterdiklerini de hesaba katarsak aslında yanılma olasılığınızın ne kadar yüksek olabileceğini de dilerseniz hesaba katın.
Evliliğin beraberinde getirdiği iki kişilik düşünme ve birlikte hareket etme zorunluluğu karşısında kişilerin kendilerini kısıtlanmış gibi hissetmeleri son derece doğaldır. Her iki tarafın benzer duygular yaşaması her zaman beklenmese de genel olarak kişiler evlendiklerinde benzer duygular yaşarlar. Bu nedenler başarılı bir evliliğin sırrı aslında empatiden geçer.
Ancak evlilikte sorunlar sadece iletişimle ilişkili konularla sınırlı değildir. Cinsel sorunlar, aldatma, kıskançlık, eşler arası fiziksel ve sözel şiddet, eşler arasındaki görev dağılımındaki eşitsizlikler, eşlerin, çocukların ve hatta eşlerin anne babalarının hastalıkları evlilik uyumunu bozabilmektedir.
Eğer evlilik ilişkiniz de sorunlarınız varsa ya da evlilik uyumunuz bozulmuşsa bu konuda yardım almaktan çekinmemelisiniz. Bu alanda eğitim ve deneyimi olan psikologlar kullandıkları bazı etkili yöntem ve tekniklerle size bu anlamda yardımcı olabilirler. Ancak aile ve çift terapisinde uzman seçerken unutulmaması gereken en önemli nokta birlikte çalışılacak uzmanın temel psikopatoloji eğitimine sahip mesleki tecrübesi ve bilgisi gelişkin bir klinik psikolog olmasıdır.
Merkezimiz terapistleri evlilik terapisi konusunda uzmanlık tezi yapmış düzeyde 30 yıldır bu mesleği icra etmekte olan Psikolog Dr. Murat SARISOY yönetiminde, herşeyden önce temel eğitimi psikoloji olan ve bunun üzerine master ve doktora eğitimleri de almış ve yanı zamanda tüm bunların üstüne aile danışmanlığı sertifikalı psikologlardan oluşmaktadır.
Bu anlamda tecrübeli ve yüksek eğitimli bir psikologla çalışmak ve karşılıklı güven ilişkisi içerisinde, güvenli ellerden bir terapi almak çok önemlidir.
Dr. Psikolog Murat SARISOY
Uzman Klinik Psikolog - Evlilik ve Aile Terapisti
Randevu almak için 7/24 DANIŞMA HATLARIMIZ
Ekibimiz Hakkında Bilgi Almak İçin BİZ KİMİZ ?
İzmir Psikolog - Gökyüzü Psikoterapi Enstitüsü Merkezimizin yeri için KONUM
Psikolog Dr. Murat SARISOY Hakkında Tarafsız Tavsiye Sitesinde Yazılan TAVSİYELER
Yazdığım ve basılmış kitapları görmek için KİTAPLARIM linkini inceleyiniz.
- Etik, Bilimsel yaklaşımımız ve tam 30 yılllık tecrübemizle yanınızdayız...
Danışma ve Randevu Hatlarımız:
- 0 232 464 00 60
- 0 534 670 23 73
- 0 554 580 25 10